aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Carbonara is zo’n lekkere snelle Italiaanse klassieker. Deze carbonara met saucijs en spruitjes heeft een lekkere winterse twist en staat in 20 minuutjes op tafel.
Fan van carbonara? Probeer ook eens deze met paddenstoelen.
Fan van carbonara? Probeer ook eens deze met paddenstoelen.
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 4 el olijfolie
- 300 g gemengde saucijzen, in plakjes
- 500 g spruiten, schoongemaakt
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 6 eidooiers
- 75 g parmezaanse kaas, geraspt
- 2 el fijngesneden peterselie
Instructies
- Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de plakjes saucijs in 10-12 min. bruin en gaar.
- Snijd de spruiten in kwarten. Verhit in een tweede koekenpan de rest van de olijfolie. Schep de spruiten erdoor en bak in 8 min. op hoog vuur knapperig gaar. Draai het vuur laag, voeg de ui en de knoflook toe en bak in nog 4 min. zachtjes gaar.
- Klop intussen de eidooiers los met de helft van de kaas. Giet de spaghetti af en vang een kop kookvocht op.
- Neem de saucijzen van het vuur. Schep de spaghetti door de saucijzen met het bakvet. Voeg het dooiermengsel en de spruiten toe en schep snel om. Voeg zoveel kookvocht toe tot de pasta smeuïg is; het dooiermengsel gaart door de warmte van de spaghetti maar blijft smeuïg.
- Breng de carbonara op smaak met zout en peper en schep op 4 borden. Bestrooi met peterselie. Geef de rest van kaas er apart bij om aan tafel over de carbonara met saucijs te strooien.
Voedingswaarde
Recepten & styling: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!