glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
hollands |
Eenvoud kan zo heerlijk zijn. Met een paar simpele ingrediënten maak je dit mooie kipgerecht. De superlekkere saus smaakt ook heel goed met pasta. Op zoek naar meer kipinspiratie? Probeer deze soul bowl met pittige kip!
Ingrediënten
- 1 kg krieltjes in schil
- 12 grote ongepelde diepvriesgarnalen, ontdooid
- 4 boerderijkipfilets à 100-125 g
- 50 g half-zongedroogde tomaatjes
- 75 ml droge witte wijn
- 175 ml houdbare slagroom*
- 800 g broccoli, in roosjes en steel geschild en in plakjes
- handvol basilicum
voorraad
- 6 el olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 1 biocitroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Spreid de krieltjes uit op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Rooster de kriel in 20 min. goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de garnalen in 5 min. net gaar en schep ze uit de pan. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 10 min. rondom net gaar.
- Snijd de knoflook fijn. Schuif de kipfilets aan de kant en bak de knoflook en de zon- gedroogde tomaatjes zachtjes 1 min. Schenk de wijn erbij en roer met een spatel de aan- baksels los. Laat de wijn tot de helft inkoken. Schenk de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Laat de saus 4-5 min. op matig vuur inkoken tot deze licht gebonden is. Kook intussen de broccoli in 5 min. beetgaar.
- Voeg de garnalen weer toe aan de room- saus. Rasp de gele schil van de citroen erboven en voeg de basilicum toe. Verwarm de kipfilet met de garnalen zonder te koken nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kipfilets met de garnalen en roomsaus over 4 borden. Schep er wat broccoli bij. Serveer met de rest van de broccoli en geroosterde kriel.
Voedingswaarde
calorieën: 825kcal
eiwit: 55g
vet: 41g
koolhydraten: 52g
*Neem voor dit recept een karton houdbare slagroom. Deze is al verhit en schift niet meer: ideaal dus om op hoog vuur in te koken.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!