satéburger met sperziebonen en honing-kokospinda’s

satéburger met sperziebonen en honing-kokospinda’s

In the mood voor meer comfortfood? Ons februari-nummer staat er vol mee! Je bestelt hem in onze shop:

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Echt verrukkelijk op deze satéburger zijn zoetzure sperziebonen. Kook de sperziebonen een dag eerder beetgaar en doe ze in een (weck)pot. Schenk er een warme marinade van gelijke delen wittewijnazijn en suiker over en laat de bonen afkoelen. Zet ze minstens 12 uur koel weg om te marineren.
Of ga voor deze mini-zalmburgers met kool, paprika & dillecrème!
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 4 runderburgers
  • 500 g sperziebonen
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 50 g ongezouten pinda’s
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl vloeibare honing
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 20 g rodekoolkiemen of andere kiemgroenten
  • evt. kroepoek, voor erbij

voorraad

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien

Instructies

  • Verhit een grillpan. Bestrijk de runderburgers met wat olie en grill ze in 8-10 min. aan beide kanten rosé of net gaar en sappig.
  • Kook intussen de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar.
  • Verwarm intussen ook de kokosmelk met de pindakaas en ketjap 5 min. en roer tot een dikke, gladde pindasaus. Rooster in een droge koekenpan de pinda’s met de kokos en komijn goudbruin. Voeg de honing toe en rooster nog 1-2 min. tot de honing aan de pinda’s plakt. Bestrooi met zout naar smaak en schud de pinda’s op een bord.
  • Snijd de broodjes open en leg ze evt. op het snijvlak nog even in de grillpan om knapperig te roosteren. Snijd de uien in dunne ringen. Beleg de broodjes met een deel van de rodekoolkiemen en uiringen. Leg de runderburgers en een deel van de sperziebonen erop. Schep er een beetje pindasaus over en bestrooi met wat pinda’s.
  • Leg de burgers op 4 borden en serveer met de rest van de sperziebonen en uien. Geef de rest van de pindasaus er apart bij. Lekker met kroepoek.

Voedingswaarde

calorieën: 750kcal
eiwit: 32g
vet: 48g
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!