15 minuten linguine met knoflook en garnalen

15 minuten linguine met knoflook en garnalen

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Dit heerlijke pastagerecht met garnaal, knoflook en chilivlokken staat in een kwartier op tafel!
Probeer ook deze supersnelle pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • 60 ml olijfolie extra virgine
  • 1 bosje platte peterselie (steeltjes en bladeren fijngehakt)
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 ansjovis in olie, uitgelekt en fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 500 g cherrytomaten
  • 250 ml droge witte wijn
  • 20 grote garnalen gepeld (met de staartjes intact) en schoongemaakt
  • 25 g ongezouten boter
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas + extra voor garnering

Instructies

  • Breng een grote pan water aan de kook. Voeg zout toe aan het water en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar 125 ml van het kookwater.
  • Verhit intussen olie in een grote, diepe koekenpan. Voeg de peterseliesteeltjes, knoflook, ansjovis, chilivlokken en een halve theelepel verse zwarte peper toe. Bak ongeveer 30 seconden.
  • Voeg de tomaten toe en bak deze 1-2 minuten totdat ze zacht zijn. Blijf de tomaten goed roeren. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze ook 1-2 minuten mee. Gebruik dan een aardappelstamper om de tomaten licht te pletten. Kook de saus 2-3 minuten, terwijl je af en toe roert. Voeg dan de wijn en garnalen toe, roer goed en laat sudderen. Kook 2-3 minuten totdat de garnalen nét doorbakken zijn en roer dan de boter door de saus. Voeg de pasta en het bewaarde kookwater toe. Roer goed totdat de saus goed aan de pasta blijft plakken.
  • Strooi de peterseliebladeren en parmezaanse kaas over de pasta en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer meteen met de extra parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!