Mexicaanse zwartebonensalade

Mexicaanse zwartebonensalade

vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, lunch | doordeweeks, familietijd, feestelijk | mexicaans | vegetarisch
Deze salade is een maaltijd op zich, maar doet ‘t ook perfect bij pittige drumsticks van de bbq of op een taco met medium-rare gebakken ribeye. Of maak er een Mexicaans feestje van met een kalfsburger met avocadosalsa. 
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 2 grote maïstortilla’s
  • el olijfolie
  • 50 g ingemaakte jalapeñopepers uitgelekt en in plakjes + 2 el pekelvocht uit het potje
  • 100 ml zure room
  • 200 g maïs uit blik afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g zwarte bonen uit blik afgespoeld en uitgelekt
  • 2 trostomaten zaadjes verwijderd, in reepjes
  • ½ bosje koriander blaadjes geplukt
  • 1 avocado in plakjes
  • 100 g bindsla in dunne reepjes
  • limoenpartjes voor erbij

Instructies

  • Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Rol de tortilla’s stevig op en snijd ze in flinterdunne reepjes. Schep ze op een bakplaat om met de olie. Gril ze in 3-4 min. goudgeel.
  • Meng intussen de pepers met het pekelvocht, de zure room en zout en peper naar smaak. Schep in een kom de overige ingrediënten voor de salade door elkaar. Sprenkel de roomdressing erover en bestrooi met de tortillareepjes. Serveer met de limoenpartjes.

Voedingswaarde

calorieën: 400kcal
eiwit: 12g
vet: 24g
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!