aantal 2 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Spaghetti carbonara komt oorspronkelijk uit Lazio. Daar aten houtskoolbranders het in hun pauze. Tip: voeg bij de klassieke spaghetti carbonara de eieren gelijk toe nadat de pasta is afgegoten, zo kunnen de eieren door de warmte stollen.
Ingrediënten
- 150 g volkorenspaghetti
- 3 el extra vergine olijfolie
- 125 g droge chorizo fijngesneden
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
- 10 g platte peterselie fijngesneden
- 2 eieren zacht gepocheerd
Instructies
- Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al beetgaar. Giet af en bewaar 80 ml van het kookvocht. Doe ondertussen de olie en chorizo in een hapjespan en bak de chorizo knapperig in ± 6 min. Schep regelmatig om. Voeg de pasta en het opgevangen kookvocht bij de chorizo en schep om. Neem de pan van het vuur en schep de pasta om met de helft van de parmezaanse kaas en de peterselie. Verdeel over diepe borden. Schep op elke portie een gepocheerd ei, strooi de rest van de parmezaanse kaas en peterselie erover en serveer.
Voedingswaarde
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Minta Nicolaï
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Geen zin in pasta maar wel in die romige carbonara-saus? Maak onze risotto carbonara!