aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Wil je lekker snel klaar zijn vanavond? Maak dan dit Sardijnse gerecht met venkelworst en saffraan. In 35 min. klaar! Op Sardinië zijn ze gek op gerechten met venkelworst. Het originele recept is met malloreddus, een ovale Sardijnse pastasoort die doet denken aan kleine gnocchi. Malloreddus is niet overal te koop, maar je kunt dit prima maken met gnocchi of kleine dikke pastaschelpjes.
Ingrediënten
- 2 buisjes saffraan , à 0,05 g
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 100 ml witte wijn, droge
- 400 g venkelworst
- 2 blaadjes laurier
- 1 blik gepelde tomaten, à 400 g
- 450 g gnocchi, (kleine Sardijnese gnocchi of schelpjespasta)
- 100 g pecorino
- flinke hand basilicumblaadjes
Instructies
- Week de saffraan in de witte wijn. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Knijp boven de pan het vlees uit de worst en bak in 3 min. rul of zo klein mogelijk.
- Voeg de witte wijn met de saffraan en de laurierblaadjes toe en laat zachtjes 3 min. koken. Voeg de gepelde tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de pastasaus 20 min. op heel laag vuur. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de pecorino.
- Giet de pasta af en vang een kop kookvocht op. Meng de pasta met een scheut kookvocht en de helft van de kaas door de pastasaus. Breng op smaak met peper en evt. nog een beetje zout.
- Schep de pasta op een grote schaal of 4 borden en bestrooi met de basilicum. Zet de rest van de pecorino op tafel om over de pasta te strooien.
Voedingswaarde
calorieën: 836kcal
eiwit: 42g
vet: 33g
koolhydraten: 88g
Recepten, styling, bereiding Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!