Vegetarische couscous

Vegetarische couscous

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | italiaans |
Met deze vegetarische couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
  Toch liever de vis-versie?
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 paprika's (1 rode, 1 gele)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 150 g volkoren couscous
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 bos platte peterselie
  • 75 g pistachenoten ongezouten en gepeld
  • 250 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • extra vierge olijfolie

Instructies

  • Snijd de paprika’s in stukjes, de bleekselderij in boogjes en de tomaten in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui, knoflook en bleekselderij 3 min. Schep de paprika erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de couscous, de tomaat, het paprikapoeder en laurierblaadje toe en bak nog 1 min.
  • Schenk 250 ml heet water in de pan, voeg het verkruimelde bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de couscous 5 min. wellen. Hak de peterselie en pistachenoten grof.
  • Roer de couscous met een vork los. Schep de kikkererwten met de helft van de peterselie en pistachenoten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de couscous op een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie en pistachenoten. Besprenkel royaal met extra vierge olijfolie. Evt. ook lekker met een gemengde groene salade.

Voedingswaarde

calorieën: 537kcal
eiwit: 15g
vet: 31g
koolhydraten: 45g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!