aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
hollands |
Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze aardappel- bonensalade serveert ze met geitenyoghurt. Maar je kunt 'm ook heel goed uitbreiden met wat verbrokkelde feta of blokjes camembert.
Ingrediënten
- 600 g bonte nieuwe aardappels meerdere rassen, ook paarse vitelotte
- 400 g fijne sperziebonen
- 450 g enkelgedopte tuinbonen (evt. diepvries)
- 75 g waterkers
- 4 el hazelnoten
- 2 slajotjes fijngesneden
dressing
- 6-8 el geitenyoghurt
- evt. 1 tl citroensap
- 3 tl honing
- 4 el olijfolie extra vierge
Instructies
- Boen de aardappels schoon en halveer ze. Kook ze in water met zout in 10-12 min. gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de tuinbonen 2 min. in water met zout.
- Giet de tuinbonen af en spoel ze koud onder stromend water. Duppeldop de tuinbonen zodat je malse, felgroene boontjes overhoudt.
- Giet de aardappels en sperziebonen af en laat op een wijde schaal uitdampen en iets afkoelen. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Hak de noten grof.
- Verdeel de aardappels met de bonen, de sjalotten en waterkers over 4 borden.
- Klop voor de dressing de geitenyoghurt met de honing, evt. wat citroensap, wat geurige olijfolie en zout en peper en druppel over de salade. Bestrooi met de noten en peper naar smaak.
Voedingswaarde
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!