Fideuà met vis

Fideuà met vis

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | spaans | lactosevrij
Nu we niet op vakantie kunnen moeten we thuis maar in vakantiesferen komen. Hoe je dat doet? Ga voor gerechten uit landen rond de Middellandse Zee! Bijvoorbeeld deze heerlijke fideuà met een twist.

Ook lekker:
paprika-paella met chorizo en inktvis.
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 buisjes saffraan 0.05g
  • 2 blokjes visbouillon
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 3 trostomaten in stukjes
  • 2 el AL-Anddalus, Euroma, Jonnie Boer
  • 300 gr dunne spaghetti bv. fettuccine
  • 200 gr snij- en/of tuinbonen diepvries
  • 400 gr witvis bijv. kabeljauwof schelvisfilet, in stukken
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 citroen in partjes

Instructies

  • Snijd de knoflook fijn. Week de saffraan in 3 el heel heet water. Los de bouillontabletten op in 1 l warm water.
  • Verhit in een paella- of hapjespan de olijfolie. Bak de knoflook met de paprika en de tomaat af en toe omscheppend 3 min. 
  • Schep de Al Andalus specerijenmix erdoor en bak 1 min. mee.
  • Breek de spaghetti in 3-4 stukken. Voeg de spaghetti en de saffraan met weekvocht toe aan de groenten. Voeg zoveel bouillon toe zodat de spaghetti net bedekt is. Kook de spaghetti onafgedekt 5 min. op het laagste vuur. Roer af en toe.
  • Voeg de bonen en de vis toe. Voeg voldoende bouillon toe zodat de spaghetti net is bedekt en kook weer 5 min. Voeg zo nodig extra vocht toe. Draai zodra de spaghetti beetgaar is het vuur hoog en laat de rest van de bouillon verdampen. Roer niet meer, dan krijgt de fideuà. Een krokant korstje. Hak de peterselie grof. Breng de fideuà op smaak met peper en bestrooi met de peterselie. Leg de partjes citroen erop en zet de pan op tafel.

Voedingswaarde

auteur: delicious.

Nooit meer bakpapier dat blijft kleven aan je vis? Bekijk nu de video!

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!