aantal 1 |
bijgerecht |
weekend |
engels |
Grapefruit en kruidnagel geven deze curd een stevige, kruidige, smaak. Lekker op scones! Of maak een simpele cake in een kleine taartvorm, snijd die horizontaal 2 keer door en bestrijk royaal met curd. Ook lekker: roer gelijke hoeveelheden curd door slagroom en yoghurt en maak een heerlijk dessert met frambozen. Genoeg heerlijke opties dus!
Ingrediënten
- 2 grapefruits bio
- 1 sinaasappel bio, pers
- 1 citroen bio
- 5 kruidnagels gekneusd
- 3 eieren
- 6 eidooiers
- 250 g suiker
- 225 g boter in blokjes
- ook nodig: 2 gesteriliseerde potten van 500 ml
Instructies
- Rasp de schil van 1 grapefruit, 1 sinaasappel en 1 citroen dun af.
- Pers alle vruchten uit en meet 270 ml sap af. Zet dat met de rasp en kruidnagels 1 nacht koel en afgedekt weg.
- Zeef het sap. Meng de hele eieren, dooiers en suiker in een hittebestendige kom en klop los. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water – zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt – en voeg al kloppend het citrussap toe. Blijf kloppen, dit duurt zeker 20 min., totdat het een mooie gebonden crème wordt.
- Neem de kom van het vuur en voeg al kloppend in delen de boterblokjes toe.
- Schenk de curd in de potten, sluit af, laat afkoelen en zet in de koelkast.
Voedingswaarde
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Serge Philippi. Bereiding: Janneke Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!