Portugese queijadas

Portugese queijadas

aantal 12 | ontbijtgerecht | weekend | portugees |

Janneke Phillipi bakt haar supersnelle versie van de bekende Portugese zoete kaastaartjes. ‘Vervang voor een ander smaakaccent de kaneel eens door gemalen anijs, citroen- of sinaasappelrasp of kardemom. Ook een snuf nootmuskaat geeft heeft heel verrassend effect!’

Kooktijd:15

Oven20

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 200 g roomkaas vers, zacht, naturel
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 vanillesuiker zakje
  • 1 tl kaneel gemalen
  • poedersuiker
  • ook nodig: muffinvorm met 12 holtes ingevet

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Stapel de deegplakjes en rol ze weer uit tot een grote, dunne lap. Snijd met behulp van een uitsteek- vormpje of schoteltje uit het deeg 12 deeg- rondjes van 10 cm Ø en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
  2. Klop met een garde de roomkaas los met de suiker. Klop de eidooiers, vanillesuiker en kaneel erdoor.
  3. Schep het roomkaasmengsel in de deegbodempjes.
  4. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Bestrooi de queijadas met poedersuiker.

Voedingswaarde

Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!