aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
|
Deze snelle porchetta is gebaseerd op de Italiaanse klassieker met rozemarijn en venkel. Alleen deze snelle versie is veel minder vet en zó klaar. Dat klinkt goed toch?
Ingrediënten
- 6 tenen knoflook
- 6 rozemarijn takjes
- 1 el venkelzaad geroosterd
- 2 el olijfolie
- 2 varkenshaasjes à 300 g, zonder vet
- 10 pancetta plakken, zonder zwoerd
- aardappelpuree en little gem, in vier parten, voor erbij
Instructies
- Snijd 4 tenen knoflook fijn en doe ze in een kom. Pluk de naalden van 4 takjes rozemarijn, hak ze fijn en doe ze bij de knoflook in de kom. Wrijf in een vijzel het venkelzaad fijn en doe bij de knoflook en rozemarijn.
- Roer er 1 el olie door en wrijf de varkenshaasjes rondom in met de kruidenolie. Leg ze op een schaal en zet ze afgedekt met plasticfolie minstens 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Wikkel elk varkenshaasje in plakken pancetta en zorg dat de plakken elkaar overlappen.
- Halveer de overgebleven 2 tenen knoflook en leg ze met de 2 overgebleven takjes rozemarijn in de braadslee.
- Leg het in spek verpakte vlees erop, besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie en zet ze 30-35 min. in de oven tot het spek goudbruin en het vlees gaar is.
- Snijd elke varkenshaas in 4 stukken en serveer met aardappelpuree en sla.
Voedingswaarde
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bereiding: Sarah Cuthbert, Valli Little, Hana Reza. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!