aantal 4 |
ontbijt |
weekend |
|
Deze drie-in-de-pan van kwark met bessen is geluk op je bord. En zoals de naam al doet vermoeden, bak je er drie tegelijk in één pan. Begin de dag goed met deze drie-in-de-pan en maak dit heerlijke gerecht als ontbijt. Of verras je gasten met een heerlijk nagerecht.
Ingrediënten
- 500 g kwark
- 2 el honing + extra om te serveren
- 150 g frambozen
- 160 g bloem gezeefd
- 70 g boekweitmeel* gezeefd
- 2 el suiker
- 1 tl bakpoeder gezeefd
- 2 eieren
- 150 ml karnemelk
- 100 g rozijnen blank
- 1 appel fris, stevig (bijv. elstar of jonagold), geschild, klokhuis eruit, in blokjes
- 100 g blauwe bessen
- boter om in te bakken
Instructies
- Klop 250 g kwark los met de honing. Prak 75 g frambozen fijn en meng in een swirl door de kwark.
- Meng de bloem met het boekweitmeel, de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in een kom. Klop de eieren los met de rest van de kwark en de karnemelk en klop samen met het bloemmengsel tot een glad beslag. Roer er de rozijnen en appel door.
- Verhit wat boter in een pan en bak 3 dikke pannenkoekjes tegelijk. Houd ze warm en bak zo nog ± 9 pannenkoekjes. Stapel op elk bordje 3 pannenkoekjes met frambozenkwark ertussen en bestrooi met de blauwe bessen en rest van de frambozen. Druppel er lekker wat extra honing over.
Voedingswaarde
* Boekweitmeel koop je bij natuurwinkels en sommige supermarkten.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!