Marokkaanse kip met spinazie

Marokkaanse kip met spinazie

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | marokkaans |
Bij deze Marokkaanse kip met spinazie zit lekker veel groente! Door ras el hanout wordt je spinazie nog lekkerder en eet je zomaar je aanbevolen portie groente weg in één maaltijd.
Ook een fantastich recept: Marokkaanse zalm met geroosterde paprika.
Kooktijd25 minutes
Oven15 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 400 kers-trostomaatjes
  • 6 el olijfolie
  • 4 kippendijfilets scharrel, à 75-80 g
  • 4 tl ras el hanout
  • 200 g parelcouscous
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1,2 kg spinazie 2 zakken van 600 g, gewassen, uitgelekt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de tomaat over een bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster ze ± 15 min. in de oven of tot ze net openbarsten. Schakel de oven uit, maar laat de tomaatjes in de uitgeschakelde oven staan.
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan waar straks ook de spinazie in kan. Bestrooi de kippendijfilets met 2 tl ras el hanout en wat zout. Bak ze in ± 15 min. rondom bruin en gaar.
  • Kook intussen de parelcouscous in ruim water met zout 12-15 min. of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kippendijfilets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze bij de tomaatjes in de nog warme oven.
  • Schenk de laatste 2 el olijfolie in de koekenpan. Fruit daarin de knoflook met de laatste theelepels ras el hanout 1 min. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad telkens al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel parelcouscous met de spinazie over 4 borden. Leg de kipfilets en tomaatjes erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!