aantal |
hoofdgerecht, soep |
doordeweeks |
thais |
Een kom van deze snelle tom yum met garnalen, tomaatjes en oesterzwammen gaat er altijd in, of het nu zomer is of winter. De basis voor deze lichte en pittige Thaise soep is kippenbouillon óf visbouillon, net wat je lekker vindt.
Ingrediënten
- 1 el kokosolie
- 2 stengels citroengras sereh, gekneusd
- 5 g galanga verse (laoswortel), in dunne plakjes
- 2 tenen knoflook gekneusd
- 4 kaffirlimoenblaadjes jeruk purut
- 1½ l kippen- of visbouillon
- 6 kleine chilipepers rode, fijngesneden
- 1 el nam prik pao Thaise chilipasta, Aziatische supermarkt of andere chilipasta
- 250 g trostomaatjes
- 150 g oesterzwammen gesneden
- 500 g garnalen grote rauwe, gepeld maar staartje er nog aan, zwarte darmdraad verwijderd
- 2 limoenen het sap
- 4 el vissaus nam pla
- 1 el kokosbloesemsuiker
Instructies
- Verhit voor de snelle tom yum met garnalen de olie in een grote soeppan op matig vuur. Bak hierin het citroengras, de galanga en knoflook ± 30 sec. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kaffirlimoenblaadjes en bouillon toe en breng op matig tot hoog vuur aan de kook. Voeg de pepers en chilipasta toe en laat ± 5 min. trekken tot het aroma vrijkomt.
- Voeg de tomaatjes en paddenstoelen toe en verwarm 5 min. Voeg de garnalen toe en verwarm ± 2 min. tot ze gaar en roze zijn. Schep het limoensap, de vissaus en kokosbloesemsuiker erdoor. Verdeel de soep over kommen en serveer.
Voedingswaarde
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!