aantal 24 |
zoet |
|
italiaans |
Espressomadeleines is echt iets voor het weekend… Eerst lekker uitslapen en dan gezellig met z’n allen aan tafel voor een heerlijke Italiaanse brunch. Het beslag voor de espressomadeleines kun je de avond van tevoren al maken. Laat het een nacht rusten in de koelkast en de volgende ochtend hoef je dan alleen maar de oven aan te zetten en koffie te zetten.
Ingrediënten
- 3 eieren kamertemperatuur
- 100 g kristalsuiker fijn
- 3 el honing
- 3 el cacaopoeder gezeefd, + extra voor het bestuiven
- 1 tl vanille-extract
- 60 ml espresso vers gezet, of heel sterke koffie
- 175 g bakmeel zelfrijzend, gezeefd
- 120 g boter gesmolten
- ook nodig: bakplaat voor madeleines kookwinkel, ingevet en dun met bloem bestrooid
Instructies
- Klop in een grote kom de eieren, suiker en honing met de mixer in 5-8 min. tot een dik en bleek mengsel. Klop het cacaopoeder, het vanille-extract en de espresso erdoor. Spatel eerst het zelfrijzend bakmeel luchtig erdoor en dan de gesmolten boter. Dek af met plasticfolie en zet minstens 30 min. (of een hele nacht) in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem tegelijkertijd het beslag uit de koeling. Gebruik de helft van het beslag voor 12 madeleines. Vul de schelpjes van de vorm elk voor driekwart met beslag. Bak de madeleines 8-10 min. tot ze veerkrachtig aanvoelen. Laat ze wat afkoelen op een rooster. Herhaal met de andere helft van het beslag. Bestuif ze met cacaopoeder en serveer ze.
Voedingswaarde
Recept: Silvia Colloca. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!