aantal 18 |
zoet |
weekend |
engels |
Maak je zelfgebakken scones met mascarpone nóg lekkerder met een flinke schep aardbeienjam. Voor een lekkere bite bestrooi je de scones met gehakte amandelen en sesamzaad.
Ingrediënten
- 700 g bakmeel zelfrijzend , gezeefd + extra om te bestuiven
- 100 g kristalsuiker fijn
- 375 g mascarpone + extra om te serveren
- 1½ tl vanille-aroma
- 185 ml melk + extra om te bestrijken
- 2 tl sesamzaad zwart
- 25 g amandelschaafsel*
- voor erbij: aardbeienjam
- ook nodig: uitsteekrondjes 3-4 cm Ø
Instructies
- Verwarm de oven op 200ºC.
- Doe voor de scones het meel met de suiker, mascarpone, vanille en een snufje zout in de mengkom van een keukenmachine en mix met de pulseerknop tot een kruimelig mengsel. Mix de melk er kort door tot je een samenhangend deeg krijgt. Schraap bijeen tot deeg op een met bloem bestoven werkvlak.
- Rol uit tot een grote rechthoek van 3-4 cm dik, steek hier rondjes uit, druk de rest weer bij elkaar en steek weer rondjes uit, tot je 18 scones hebt. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met melk en bestrooi met sesamzaad en amandelschaafsel.
- Bak in 18-20 min. gaar en goudbruin. Laat kort iets afkoelen op een rooster. Snijd de scones nog warm open en serveer met mascarpone en jam.
Voedingswaarde
* Amandelstiften, zoals je op de foto ziet, zijn niet overal gemakkelijk te krijgen. Wil je wel die lekker stevige bite, gebruik dan 45 g amandelen en hak ze grof.
Recept: Silvia Colloca. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!