aantal 4 |
hapje |
weekend |
|
Jill Dupleix serveert haar krokante wortelkoekjes met yoghurt en harissa. Door harissa door de yoghurt te roeren wordt deze niet alleen lekker spicy, maar ziet hij er ook super mooi uit!
Ingrediënten
- 600 g wortels in plakjes
- 1 blik kikkererwten à 400 g, afgespoeld, uitgelekt
- 3 el korianderblad fijngesneden
- ½ el korianderpoeder ketumbar
- ½ el komijnpoeder jinten
- 1 ei klein, losgeroerd
- ½-1 el harissa*
- 150 g Griekse yoghurt mager
- 1 el olijfolie
- 150 g waterkers dikke steeltjes verwijderd, aangemaakt met olie, azijn, zout en peper, voor erbij
Instructies
- Kook de wortel in 20 min. gaar in kokend water met zout. Giet af en laat de wortel even droog stomen op laag vuur. Voeg de kikkererwten toe en prak ze samen grof. Doe de puree over in een kom en laat iets afkoelen. Meng het korianderblad en -poeder, de komijn, het ei en wat zout en peper erdoor. Draai er 8 balletjes van en laat ze zeker 30 min. opstijven in de koelkast. Roer harissa naar smaak met een beetje zout in een spiraal door de yoghurt en zet apart.
- Verhit de olie in een grote met antiaanbak-koekenpan (of 2 kleine) op matig vuur. Druk de wortelballetjes licht tot wortelkoekjes en bak ze 2-3 min. aan elke kant tot ze goudbruin en door en door warm zijn. Serveer de wortelkoekjes met de harissayoghurt en waterkers.
Voedingswaarde
* Harissa is een Noord-Afrikaanse chilipasta, te koop bij Marokkaanse- en delicatessenwinkels.Vervang het evt. door sambal.
Recepten: Jill Dupleix. Fotografie: Ben Dearnley, Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!