aantal 1 |
bijgerecht |
|
|
Deze zoetzure sjalotten zijn kleine verwennerijen voor je gasten. Begin 2 weken van tevoren aan dit recept. Serveer de sjalotten bij pittige, blauwe kaas, zoals blauw klaver van kaasboerderij De Houdycker in Kamerik, gorgonzola of blauwadergeitenkaas Bastiaanse blauw.
Ingrediënten
- 600 g sjalotten gepeld
- 110 g kristalsuiker fijn
- 750 ml wittewijnazijn
- 25 zeezout grof
- 160 ml granaatappelmelasse
Instructies
- Doe de sjalotten in een goed schoongemaakte en gesteriliseerde* pot. Breng de rest van de ingrediënten op half hoog vuur in een pan al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Giet over de sjalotten in de pan.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Charlotte Binns-McDonald, Samantha Coutts, Analiese Gregory en Phoebe Wood. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!