aantal 4 |
zoet |
|
italiaans |
Amaretti morbidi zijn de zachte variant van Italiaanse amandelkoekjes. Met Hollandse bitterkoekjes is dit ook onweerstaanbaar.
Ingrediënten
- 25 g suiker
- 2 el espresso koffie verse, sterke
- 125 g mascarpone
- 20 amaretti morbidi of bitterkoekjes
Instructies
- Los de suiker op in de koffie en laat afkoelen.
- Klop met een garde de koffie door de mascarpone. Schep de espressocrème op 10 koekjes en druk een tweede koekje erop.
- Leg de amarettisandwiches op een schaal. Leg de koekjes 1 uur in de koelkast zodat de crème stevig kan worden.
Voedingswaarde
TIP: Vervang eventueel 1 el koffie door 1 el koffie- of amandellikeur.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!