In koffie gepocheerde peren met ricotta

In koffie gepocheerde peren met ricotta

aantal 4 | nagerecht | feestelijk, kerst | |
De Australische chef-kok Dan Hunter maakte een verrassend toetje, namelijk deze verrukkelijke in koffie gepocheerde peren met ricotta.
Kooktijd1 hour 10 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Ingrediënten

  • 1 l volle melk
  • 4 el wittewijnazijn
  • 330 g kristalsuiker fijn
  • 100 ml sterke filterkoffie
  • 2 kardemompeulen gekneusd
  • 4 peren Gieser Wildeman, conference of corella, geschild, steeltje er nog aan
  • 4 zuurdesembrood dik gesneden, geroosterd / boter voor erbij

Instructies

  • Verwarm de melk in een pan op matig tot laag vuur tot 80ºC. Voeg de azijn toe en verwarm het mengsel al roerend tot 85ºC. Neem van het vuur en wacht tot de melk schift. Schenk door een met kaasdoek beklede zeef en druk evt. licht aan. Schep de ricotta over in een kom, breng licht op smaak met zout en peper en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de suiker met de koffie, kardemom en 1 l water in een pan op matig vuur tot het kookpunt en roer tot de suiker is opgelost. Snijd de peren in de lengte bijna in plakjes, maar zorg dat de plakjes bij het steeltje nog goed bijeengehouden worden. Leg de peren in de siroop en pocheer ze in 30 min. gaar. Neem ze uit het pocheervocht. Zeef het vocht van de peren en laat nog 10 min. inkoken.
  • Beleg de toast met boter en ricotta. Leg de peren erop en sprenkel er wat siroop over.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Zelfgemaakte ricotta is luchtdicht verpakt een week houdbaar in de koelkast. Je kunt ook 240 g kant-en-klare ricotta gebruiken. Voor dit recept heb je een kookthermometer nodig.
Recepten: Dan Hunter. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!