aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
aziatisch |
Ga voorbij aan de geijkte saté en rijg eens een spannende spies. Deze geglaceerde rundvleesspiesen met pittige salade bijvoorbeeld, lékker! Wij laten ons inspireren door smaken uit verre landen, van Azië tot het Midden-Oosten. Een spies alleen geschikt voor de bbq? Welnee, grillen kan ook prima!
Ingrediënten
- 650 g haasbiefstuk in 3-4 cm-blokken
- 3 el olijfolie
- 250 ml barbecuesaus kant-en-klaar
- 4 el ahornsiroop
- 1 teen knoflook fijn geraspt
- 2 tl piment gemalen
- 2 tl korianderzaad gemalen
- 80 ml aioli kant-en-klaar, supermarkt
- 70 g komkommer zoetzuur, pot, fijngesneden
- ½ krop ijsbergsla in dunne reepjes
- 1 wortel julienne gesneden + (evt. kant-en-klaar)
- 1 appel groen, in heel dunne reepjes
- 1 roze sjalot in dunne reepjes
- ook nodig: 4 lange bbq-spiesen
Instructies
- Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur of maak de bbq aan.
- Steek het vlees aan spiesen en bestrijk met olie. Bestrooi met zout en peper. Gril de spiesen onder regelmatig keren ± 8-10 min. voor medium-rare of tot ze naar wens zijn.
- Verwarm de barbecuesaus met de ahornsiroop, knoflook, piment en korianderzaad in een steelpan op matig vuur. Laat onder af en toe roeren 4-6 min. inkoken. Doe in een kom.
- Meng in een grote kom de aioli met de zoetzure komkommer en 3 el water. Schep de ijsbergsla, wortel, appel en sjalot erdoor.
- Leg de spiesen op een schaal en bestrijk de blokjes vlees met wat barbecuesaus. Serveer met de rest van de barbecuesaus en geef de salade erbij.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!