aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
De lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden
Ingrediënten
- 4-5 el olijfolie
- 2 sjalotten fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 peper rode, zonder zaadlijsten en fijngesneden
- 3 ansjovisfilets in olie, blikje of potje
- 1 citroen rasp, biologsich
- 1 blik (400 g) tomaten gepelde
- handvol olijven zwarte taggiasche
- 4 moten (à 150 g) heilbotfilet
- 1 flinke hand basilicumblaadjes
- ook nodig: ovenschaal ingevet
Instructies
Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot met de knoflook, rode peper, ansjovis en citroenrasp hierin 2 min.
- Pureer intussen met de staafmixer de gepelde tomaten. Schenk de tomaten bij het sjalotmengsel, voeg de olijven toe en breng tegen de kook aan. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden: begin 30 min. van tevoren.
- Verwarm de oven weer voor op 200°C.
- Verwarm de tomatensaus opnieuw en breng verder op smaak met zout. Schenk over in de ovenschaal en leg de moten vis erin.
- Besprenkel de vis met de resterende 2-3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Stoof de vis in de voorverwarmde oven gaar in 15-20 min.
- Bestrooi de vis met de basilicum.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten m.m.v Bymolle.com Linnegoed
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!