aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
|
Speciaal voor familietijd maakte Janneke gerechten vol specerijen. Deze mosselchowder krijgt een boost door de tijm en laurier. Deze chowder wijkt af van de bekende romige, lichte chowder, doordat de basis uit tomatenbouillon bestaat, wat de chowder mooi oranje-rood kleurt.
Ingrediënten
- 25 g boter
- 50 g bacon of gerookt spek, in blokjes
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 rode peper zonder zaadlijsten, in reepjes
- 2 bleekselderij stengels, in boogjes
- 2 aardappels groot, kruimig, in grove stukken
- 2 pastinaken in blokjes
- 2-3 tijm takjes
- 1 blaadje laurier
- 125 ml witte wijn droog
- 1 l visbouillon
- 500 g mosselen
- 1 tomaten gepeld, blik à 400 g
- ½ peterselie bosje plat, blad grof gesneden
- 1 stokbrood voor erbij
Instructies
- Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bacon toe en bak in 4 min. zachtjes uit. Voeg de ui, knoflook, rode peper en bleekselderij toe en bak nog 4 min. op halfhoog vuur.
- Schep de aardappel en pastinaak door het spekmengsel. Voeg de tijm en de laurier toe en schenk de wijn met de bouillon in de pan. Breng aan de kook. Kook de soep 15 min. of tot de aardappelen gaar zijn.
- Was en controleer intussen de mosselen. Gooi schelpen die na een flinke tik op het aanrecht niet sluiten weg. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Druk ook de aardappels en pastinaak fijn, die zorgen voor een lichte binding. Breng de soep weer aan de kook. Leg de mosselen in de soep en kook de soep nog 5-6 min. of tot alle mosselschelpen open staan. Verwijder de mosselen die nog dicht zijn. Breng de soep op smaak met de peterselie, peper en weinig zout. Verdeel de mosselchowder over 4 kommen en geef het stokbrood erbij.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!