aantal 6 |
drankje |
zomer |
spaans |
Deze feestelijke sangria amarillo krijgt een prachtige rode kleur door de frambozenlikeur en grapefruitsap. Stop de sangria in een grote karaf en decoreer met rode aalbessen, citroen en grapefruit!
Ingrediënten
- 1-2 grapefruits biologisch, in schijfjes
- 1 citroen biologisch, in schijfjes
- paar takjes aalbessen rode
- 750 ml wijn wit, sauvignon blanc, pinot grigio
- 150 ml frambozenlikeur
- 50 ml grapefruitsap
- 50 ml citroensap vers
- ook nodig: ijsblokjes grote karaf
Instructies
- Vul een grote karaf met ijsblokjes. Voeg de schijfjes grapefruit, citroen en rode bessen toe.
- Schenk de witte wijn, frambozenlikeur, grapefruitsap en citroensap erbij. Roer alles even kort door.
- Zet de karaf klaar met wat glazen vol ijsblokjes en wat extra garneringen in elk glas.
- Kies voor de witte wijn liefst een sauvignon blanc of pinot grigio. Of maak het feestelijker met champagne of prosecco. Serveer ijskoude sangria blanca dan in champagneglazen met een schijfje (gedroogde) grapefruit en rode bessen.
Voedingswaarde
Recepten: Tess Posthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor de Launay. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!