Gebakken courgette met venkelzaad

Gebakken courgette met venkelzaad

vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht | feestelijk, weekend | |
Met een scheutje witte balsamico krijgt dit snelle bijgerecht van gebakken courgette en venkelzaad iets extra’s. Verrukkelijk bij eend of ander wild.
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 3 courgettes klein à ± 500 g, in dikke, schuine plakken
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el venkelzaad grof gevijzeld
  • 2 el witte balsamico

Instructies

  • Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur.
  • Bak de courgettes er 5 min. in tot ze licht kleuren.
  • Schep de ui, de knoflook en het venkelzaad erdoor. Bak nog ± 2 min. onder af en toe omschudden tot de ui zachter wordt.
  • Schep om met de balsamico. En breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!