vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht |
feestelijk, weekend |
|
Met een scheutje witte balsamico krijgt dit snelle bijgerecht van gebakken courgette en venkelzaad iets extra’s. Verrukkelijk bij eend of ander wild.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie extra vergine
- 3 courgettes klein à ± 500 g, in dikke, schuine plakken
- ½ rode ui in dunne ringen
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 el venkelzaad grof gevijzeld
- 2 el witte balsamico
Instructies
- Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur.
- Bak de courgettes er 5 min. in tot ze licht kleuren.
- Schep de ui, de knoflook en het venkelzaad erdoor. Bak nog ± 2 min. onder af en toe omschudden tot de ui zachter wordt.
- Schep om met de balsamico. En breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde
Recepten: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!