schorseneren met garnalen en peterselieboter

schorseneren met garnalen en peterselieboter
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
‘Eet bij deze schorseneren met garnalen een heel smeuïge puree van kruimige aardappels met crème fraîche of veel boter: heerlijk.’
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg schorseneren
  • 75 g roomboter kamertemperatuur
  • 3 peterselie takjes, fijngesneden
  • 1 sjalotje klein, ragfijn gesneden
  • 175 ml witte wijn droog
  • 200 g Hollandse garnalen

Instructies

  • Zet een bak ruim koud water neer met wat azijn of citroensap erin, dat voorkomt dat de schorseneren verkleuren. Schil de schorseneren, spoel ze schoon onder stromend koud water en leg ze direct in het water. Snijd de schorseneren, afhankelijk van de grootte van de pan, eventueel in kleinere stukken.
  • Meng door 50 g van de boter 2/3 van de peterselie, het sjalotje en zout naar smaak. Schep in een kom en laat afgedekt in de koelkast iets steviger worden.
  • Smelt in een ruime pan de rest van de boter. Schep de schorseneren erdoor en bak 2 min. zachtjes. Schenk de wijn erbij en smoor de schorseneren in 20-30 min. zachtjes gaar.
  • Schep de schorseneren op 4 borden. Verdeel er wat van de peterselieboter over en verdeel de garnalen erover. Bestrooi met de rest van de peterselie en peper naar smaak.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!