Thaise viscurry met pompoen en tomaat

Thaise viscurry met pompoen en tomaat

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | thais |
Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise viscurry met schelvisfilet, pompoen en tomaat is heerlijk. Ook lekker met zalmfilet of coquilles!
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 sjalotten in reepjes
  • 2 el currypasta rode
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g pompoen geschild, in stukken
  • 2 paprika’s rode, zonder zaadlijsten, in stukken
  • 300 g rijst
  • 400 g schelvisfilet in stukken
  • 250 g tros-kerstomaatjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 el sesamzaad zwart

Instructies

  • Verhit in een wijde (hapjes)pan met deksel de olie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook aan.
  • Leg de pompoen en paprika in de pan en stoof de groenten met de deksel op de pan in ± 15 min. gaar. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Leg de vis en de tomaatjes tussen de groenten en stoof nog 4-6 min., tot de vis net gaar is.
  • Schep de rijst op 4 borden en verdeel de viscurry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes en zwart sesamzaad.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serhe Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!