aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Deze soul bowl met pittige kip zit tjokvol lekkere én gezonde ingrediënten en staat in een halfuur op tafel. Perfect voor een drukke dag. Vork in de aanslag!Probeer ook pittige kip met mangosalade.
Ingrediënten
- 500 g rijst zwart
- 8 kipdijfilets
- 90 g gochujang*
- 3 el olijfolie
- 1 tl sesamolie
- 2 tl sojasaus
- ½ teen knoflook geperst
- 2 nashiperen in reepjes
- 3 radijsjes in heel dunne plakjes
- 130 g kimchi
- 40 g spinazieblaadjes
- 10 g shisoblaadjes groot, of Thaise basilicumblaadjes
- 4 eieren gebakken
- om te bestrooien: zwart en wit sesamzaad geroosterd
Instructies
- Kook de rijst in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Wrijf intussen de stukken kip in met gochujang en olijfolie. Verhit een geribbelde grillpan op hoog vuur, of maak de barbecue aan. Gril de stukken kip 3 min., keer ze en gril ze in ± 4 min. gaar. Houd ze afgedekt warm.
- Schep de rijst in een kom om met de sesamolie, sojasaus en knoflook. Snijd de kip in dikke repen. Schep de rijst in kommen. Verdeel er de kipreepjes, nashiperen, radijsjes, kimchi, spinazie, shiso en eieren over. Bestrooi met sesamzaad en serveer.
Voedingswaarde
* Gochujang is gefermenteerde Koreaanse chilipasta. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en de Oosterse supermarkt.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!