vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, weekend |
midden-oosters |
Hoemoes is hot! Wist je dat je er veel meer mee kunt dan alleen smeren en dippen? Serveer het bijvoorbeeld met gegrilde groenten en platbrood als hapje, voor- of lunchgerecht.
Ingrediënten
- 2 bakjes Maza hoemoes à 200 g
- ½ courgette in plakjes
- 1 rode paprika in repen
- 2 rode uien in partjes
- 6 el olijfolie
- 1-2 takjes munt
- 2 takjes koriander
- 2 el pistachenoten grofgehakt, ongezouten en gepeld
- pide of Libanees platbrood voor erbij
Instructies
- Schep de courgette, paprika en ui om met 2 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de groenten in porties in 4-5 min. beetgaar.
- Hak de kruiden fijn en meng met de resterende 4 el olijfolie. Strijk intussen de hoemoes over 1 grote schaal of 4 borden.
- Verdeel de groenten over de houmous. Besprenkel met de koriander-muntolie en bestrooi met de pistachenoten en peper naar smaak. Serveer met het brood.
Voedingswaarde
Video
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!