wrap met chilistoof en ananas-koriandersalsa

wrap met chilistoof en ananas-koriandersalsa

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | |
Een lepel yoghurt en wat frisse ananas-koriandersalsa is heerlijk bij deze kruidige wrap met chilistoof. Scheur de wraps aan tafel en gebruik een stuk om de chili op je vork te schuiven.
Kooktijd30 minutes
Stoven25 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 200 g ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 300 g hamlappen in dunne repen
  • 2 rode paprika’s in reepjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 blik black eyed bonen 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik zwarte bonen 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • ½ verse ananas
  • 1 kleine rode ui fijngesneden
  • 1 bosje koriander grof gehakt
  • 8 kleine meergranen tortilla wraps
  • 1 krop ijsbergsla in reepjes
  • 100 g Griekse yoghurt
  • chilipoeder naar smaak

Instructies

  • Verwarm in een braadpan de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook 1 min. Schep de hamrepen en paprika erdoor en bak 2-3 min. mee. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min.
  • Voeg de tomatenstukjes en het bouillontablet toe. Vul het lege blik tot de helft met water en schenk in de pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de chili 25 min. afgedekt.
  • Voeg de bonen toe en verwarm nog 7-10 min. tot een dikke chilistoof ontstaat. Schil intussen de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in blokjes. Meng met de ui en de helft van de koriander.
  • Verwarm de wraps. Leg ze op 4 borden. Verdeel de sla erover en schep de chilistoof erop. Maak af met een lepel yoghurt en chilipoeder naar smaak. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de ananassalsa.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!