aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Kip kan ook fris! Combineer met citroen, komkommer, munt en cherrytomaat. Bulgur er bij en klaar is je maal!
Ingrediënten
- 4 kleine kipfilets
- 300 g grove bulgur
- kippenbouillon van tablet, voor de bulgur
- 1 el ras el hanout
- 8 kleine komkommers/snackkomkommers in plakjes
- 250 g cherrytomaatjes in kwarten
- bosje koriander steeltjes fijngesneden, blad grof gesneden
- bosje munt blad grof gesneden of gescheurd
- sap van 2 biolimoenen + van 1 de schil geraspt
- 4 el mayonaise
- olijfolie extra vergine
Instructies
-
Sla de kipfilets met een steelpan of vleeshamer plat tussen 2 vellen plasticfolie. Bestrooi de filets met peper en zout, besprenkel met olijfolie en laat even liggen.
-
Verhit in een kleine steelpan 2 el olie. Voeg de bulgur en ras el hanout toe en bak zachtjes 3-4 min. Voeg bouillon toe, zoveel als er water aangegeven staat bij de beschrijving op de verpakking. Breng aan de kook en roer goed om. Dek af, draai het vuur uit en laat de bulgur zo nog 10 min. de bouillon opnemen.
-
Meng de komkommers, tomaatjes, kruiden en de limoenrasp met een paar eetlepels olijfolie en wat peper en zout maar houd wat kruiden apart.
-
Laat de bulgur iets afkoelen en meng lauwwarm met het komkommermengsel. Breng op smaak met limoensap. Meng de rest van de kruiden met de mayonaise en een paar eetlepels water tot een dunne saus.
-
Verhit een grillpan en gril de kipfilets op hoog vuur 2 min. aan iedere kant. Laat ze op een schaal afgedekt kort rusten. Serveer de kip op de bulgur en geef de mayonaise erbij. Lekker met limoenpartjes.
Voedingswaarde
* Bulgur koop je bij mediterrane supermarkten: fijn, middelfijn en grof gemalen. Bij gewone supermarkten vind je meestal alleen middelfijn gemalen bulgur.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!