aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, feestelijk, weekend, zomer |
mediterraans |
Bij dit visgerecht serveer je frisse yoghurtsaus met pittige peper en spicy komijn. Het openen van zo’n kabeljauwpakketje zorgt voor een extra feestelijk effect op elk diner.
Ingrediënten
- 6 el Griekse yoghurt
- 2-3 el korianderblaadjes grof gehakt + extra takjes voor de garnering
- 1 rode peper in ringetjes
- 1 tl komijnzaadjes of 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 kleine biocitroen sap en rasp
- 1/2 rode ui in filnterdunne ringen
- 6 dikke stukken kablejauwfilet a ± 200 g
- evt. extra citroenpartjes
- voor erbij sesamolie
Instructies
Voorbereiden:
- (kan 3 uur van tevoren)
- Knip van bakpapier 6 ruime stukken. Meng de yoghurt met de gehakte koriander, helft van de rode peper, komijnzaad, zout, vergemalen peper en citroensap en -rasp. Verdeel de helft van de ui over de stukken bakpapier. Bestrooi de visfilets licht met zout en peper en wrijf ze aan een kant in met deel van het yoghurtmengsel en verdeel de rest van de ui erover. Vouw de pakketjes goed dicht en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiden:
- (begin 1 uur van tevoren)
- Verwarm de oven voor op 120. Gaar de pakketjes op een bakplaat 35-40 min. in het midden van de oven.
- Garneer met de rest van koriander, rode peper en evt. citroenpartjes. Sprenkel over elk pakketje een paar druppels sesamolie.
Voedingswaarde
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!