Freekehsalade met biefstuk, haricots verts en geitenkaas

Freekehsalade met biefstuk, haricots verts en geitenkaas

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |

Vork in de aanslag voor een gul gevulde kom freekeh-salade met biefstuk, geitenkaas en haricots verts. Zo’n supergezonde salade is snel klaar, dus perfect om te maken op een drukke dag.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 250 g freekeh
  • 150 g haricots verts
  • 500 g biefstuk op kamertemperatuur
  • 1 el olijfolie
  • 40 g babyboerenkoolblaadjes
  • 4 el peterselieblaadjes plat
  • 3 takjes dille blaadjes geplukt
  • 3 takjes basilicum blaadjes geplukt
  • 2 takjes munt blaadjes geplukt
  • ter garnering: geitenkaas met aslaagje

dadeldressing

  • 3 el granaatappelmelasse
  • 3 medjooldadels ontpit
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 citroen sap

Instructies

  1. Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakkingen in ± 15 min. gaar. Giet af en spoel af.
  2. Blancheer intussen de haricots verts in ± 3 min. beetgaar. Spoel ze koud af en halveer ze in de lengte.
  3. Wrijf de biefstuk voor de freekeh-salade in met de olie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstuk 4 min., keer hem en bak hem nog 3 min. voor medium-rare of langer naar smaak. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
  4. Pureer in de kom van een kleine keukenmachine of met de staafmixer alle ingrediënten voor de dressing glad. Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.
  5. Verdeel de freekeh over 4 kommen. Schep de haricots verts, kool- en kruidenblaadjes en plakjes biefstuk erop, sprenkel de dressing erover en serveer de freekehsalade met plakjes geitenkaas.

Voedingswaarde

* Freekeh is onrijp geoogst graan dat met kaf wordt gedroogd en geroosterd. Het heeft een lekkere, nootachtige smaak. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en de winkels met Midden-Oosterse producten.

Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!