aantal 24 |
zoet |
weekend |
|
Strooi er naar eigen smaak zaden en bessen over. Houd je van zoet? De scherven zijn niet zo zoet, maar je kunt nog wat ahornsiroop door de chocolade roeren.
Ingrediënten
- 200 g chocolade puur, 85% cacao
- 100 g granola geroosterde muesli
- 35 g gojibessen
- 3 el pepita’s pompoenpitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Breek de chocolade in stukken en leg ze op het papier, vrij dicht tegen elkaar aan. Laat in ± 5 min. smelten in de oven.
- Spreid de gesmolten chocolade met een paletmes of met de bolle kant van een lepel uit tot een gelijkmatige dunne laag in een rechthoek van ± 23×30 cm. Bestrooi met de granola, gojibessen en pepita’s. Laat in 10 min. enigszins afkoelen en vervolgens 25 min. opstijven in de koelkast. Zorg dat de bakplaat precies horizontaal ligt, zodat de plak gelijkmatig van dikte blijft.
- Breng het bakpapier met de chocoladeplak over op een snijplank en breek de chocolade in 24 ongelijke stukken.
Voedingswaarde
Recept: Michelle Southan en Tracy Rutherford. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Emma Braz. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!