Auberginefritters

Auberginefritters

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hapje | doordeweeks | midden-oosters |

Aubergines in een heerlijk comfort food jasje! De auberginefritters hebben een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Voeg munt toe om de auberginefritters extra smaak te geven.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 6 el panko
  • 6 el parmezaanse kaas geraspt
  • 5 el olijfolie
  • 1 aubergine in plakken
  • voor erover: munt vers

Instructies

  1. Klop het ei met 2 el water en wat zout en peper los in een diep bord.
  2. Meng de panko met de kaas en een snuf zout en peper op een tweede bord.
  3. Verhit in twee koekenpannen de olijfolie. Haal de aubergine eerst door het ei en dan door het panko-kaasmengselen leg ze in de hete olie.
  4. Bak de aubergine in 4 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Leg ze op een schaal en bestrooi evt. nog met wat verse munt.

Voedingswaarde

Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!