Feta-rijstsalade in druivenbladeren

Feta-rijstsalade in druivenbladeren

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | mediterraans |
Deze mediterrane salade is lekker én verantwoord. De feta-rijstsalade zit vol met verse kruiden en specerijen. De druivenbladeren maken de salade helemaal af.
Kooktijd30 minutes
Weken30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 1 pot druivenbladeren*
  • 300 g bruine rijst
  • 1 komkommer
  • 150 g vijgen geweld
  • 2 rode uien
  • 100 g kalamata-olijven ontpit, grof gesneden
  • 100 g walnoten grof gehakt
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ tl kaneel gemalen
  • 2 tl oregano gedroogd
  • 200 g feta

Instructies

  • Week de druivenbladeren 30 min. in warm water. Spoel ze af, dep droog en leg op een bord.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar. Snijd de komkommer in blokjes, de vijgen in plakjes en de ui in halve ringen.
  • Giet de rijst af en spoel onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
  • Schep de komkommer, vijgen, ui, olijven en walnoten erdoor.Voeg de olijfolie met de knoflook, kaneel en oregano toe en schep goed om.
  • Verkruimel de feta grof boven de salade en schep erdoor. Breng op smaak met zouten peper.
  • Serveer de salade met de druivenbladeren.Laat iedereen aan tafel zelf de salade op het blad scheppen en oprollen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Ingelegde druivenbladeren zijn in pot of vacuüm verpakt te koop bij mediterrane supermarkten.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!