vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
mediterraans |
Deze mediterrane salade is lekker én verantwoord. De feta-rijstsalade zit vol met verse kruiden en specerijen. De druivenbladeren maken de salade helemaal af.
Ingrediënten
- 1 pot druivenbladeren*
- 300 g bruine rijst
- 1 komkommer
- 150 g vijgen geweld
- 2 rode uien
- 100 g kalamata-olijven ontpit, grof gesneden
- 100 g walnoten grof gehakt
- 5 el olijfolie extra vierge
- 2 teentjes knoflook geperst
- ½ tl kaneel gemalen
- 2 tl oregano gedroogd
- 200 g feta
Instructies
- Week de druivenbladeren 30 min. in warm water. Spoel ze af, dep droog en leg op een bord.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar. Snijd de komkommer in blokjes, de vijgen in plakjes en de ui in halve ringen.
- Giet de rijst af en spoel onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
- Schep de komkommer, vijgen, ui, olijven en walnoten erdoor.Voeg de olijfolie met de knoflook, kaneel en oregano toe en schep goed om.
- Verkruimel de feta grof boven de salade en schep erdoor. Breng op smaak met zouten peper.
- Serveer de salade met de druivenbladeren.Laat iedereen aan tafel zelf de salade op het blad scheppen en oprollen.
Voedingswaarde
* Ingelegde druivenbladeren zijn in pot of vacuüm verpakt te koop bij mediterrane supermarkten.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!