aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
midden-oosters |
Gehaktspiesjes én tomatenbonensalade. Met dit recept heb je in no time een gevarieerd hoofdgerecht op tafel staan.
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 250 g lamsgehakt
- 1 ei
- 3-4 el havermout
- 1 tl komijn gemalen
- 3 tenen knoflook
- 2 takjes munt blad fijngesneden
- 5 trostomaten
- 1 rode ui in halve ringen
- 1 komkommer in halve maantjes
- 1 pot Turkse witte bonen à 570 g, uitgelekt en afgespoeld
- 1 citroen bio, sap en rasp
- 75 ml olijfolie geurige, extra vergine + milde olijfolie om in te bakken
- 1 bos koriander grof gesneden
- ook nodig: sateprikkers in water geweekt
Instructies
- Kneed beide gehaktsoorten met het ei, de havermout, komijn, 1 geperste teen knoflook, de munt en zout en peper naar smaak door elkaar. Vorm met vochtige handen 8 gehaktrolletjes van het vlees. Steek door elk rolletje een satéprikker of spies. Leg de spiesjes terwijl je de salade maakt afgedekt in de koelkast om te rusten. Zo worden ze ook steviger.
- Maak de tomaten schoon, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in grove stukken. Meng met de rode ui, komkommer en bonen. Pers 2 tenen knoflook boven 75 ml olijfolie, meng de citroenrasp en 1-2 el van het sap erdoor en schep door de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een ruime koekenpan wat milde olijfolie. Bak de gehaktspiesjes rondom bruin en gaar in 15 min.
- Schep de koriander door de salade en serveer met de gehaktspiesjes.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!