Vegan broccoliniballetjes

Vegan broccoliniballetjes

Voorkeur: lactosevrij, veganistisch, vegetarisch

aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans | lactosevrij, vegan, vegetarisch

Leve de vegan recepten. Er wordt volop geëxperimenteerd met vleesvervangers, maar: je maakt ze ook eenvoudig zelf. Probeer deze vegan broccoliniballetjes eens. Wij zijn al fan!

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 2 bosjes broccolini of bimi kleingesneden
  • 100 g rucola
  • 1 bosje marjolein blaadjes geplukt
  • 30 g psylliumvezels* natuurwinkel
  • 120 g haverkiemen of -zemelen
  • 4 el olijfolie mild, om in te bakken
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 200 g vegan feta verkruimeld
  • 1 citroen bio, rasp + 1 el citroensap
  • 2 eieren
  • 2 courgettes klein
  • voor erover: olijfolie extra vergine
  • voor erbij: haver fraîche, platbrood en kiemgroenten

Instructies

  1. Hak de broccolini en rucola met de helft van de marjolein fijn in de keukenmachine. Meng de psylliumvezels en haverkiemen erdoor.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook 3-4 min. Voeg het broccolinimengsel toe en schep 1 min. om. Schep in een kom en laat afkoelen. Meng de feta, citroenrasp, eieren en wat zout en peper erdoor.
  3. Vorm 22 balletjes van het mengsel. Plet ze licht en leg ze op een blad. Verhit 1 el olie in een koekenpan op laag vuur. Bak de balletjes in 2-3 min. per kant goudbruin. Gebruik evt. nog wat extra olie.
  4. Schaaf de courgettes op een mandoline in lange plakjes van 3 mm dik en snijd die in slierten (of gebruik een juliennetrekker). Schep in een kom om met het citroensap, wat olie en de rest van de marjolein.
  5. Serveer de balletjes met de courgettesalade, haver fraîche, plat brood en kiemgroenten.

Voedingswaarde

* Psyllium- of vlozaadvezels zijn de zaadomhulsels van weegbree (Plantago). Goed als bindmiddel en vol vezels en voedingsstoffen.

Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!