Ricottakoekjes met spinazie en munt

Ricottakoekjes met spinazie en munt

vegetarisch
aantal 20 | hapje | doordeweeks | mediterraans |
Old school aardappel- en groentekoekjes worden helemaal new school na een upgrade. Lekker bij brunch, lunch of ’s avonds. Deze ricottakoekjes zijn heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht ’s avonds.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 500 g ricotta vers
  • 25 g parmezaanse kaas geraspt
  • 1/2 tl munt gedroogd
  • 4 el muntblaadjes vers, fijngesneden
  • 100 g spinazieblaadjes grof gesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 ei losgeroerd
  • 50 g volkorenmeel + wat extra
  • 80 ml olijfolie mild
  • 2 tl mosterd grof
  • 1 el appelciderazijn
  • 40 ml olijfolie extra vergine
  • 200 g sugarsnaps geblancheerd en koud afgespoeld
  • 40-50 g waterkers
  • 1 avocado in partjes
  • voor garnering: cress

Instructies

  • Doe de ricotta met de parmezaan, gedroogde en verse munt, de spinazie, knoflook, wat zout en peper, het ei en meel in een kom. Meng alles goed door elkaar. Verhit een beetje van de milde olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bestuif je handen met meel en draai van het ricottamengsel balletjes van ± 6 cm Ø.
  • Plet ze licht en bak de ricottakoekjes met een paar tegelijk in ± 5 min. goudbruin en knapperig; keer ze halverwege. Houd ze warm terwijl je de rest van de koekjes bakt. Meng in een kom de mosterd, azijn en extra vergine olijfolie en wat zout en peper.
  • Serveer de ricottakoekjes met de sugar snaps, waterkers en avocado. Sprenkel de vinaigrette erover en garneer met microcress.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Roos Volkers
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!