aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
amerikaans |
Bier is een ingrediënt waar steeds vaker mee gekookt wordt en wij snappen wel waarom. Het geeft namelijk een smaakvolle twist aan je gerecht. Deze beer can chicken kan op de bbq of in de oven klaargemaakt worden.
Ingrediënten
- 1 el venkelzaad
- 1 el korianderzaad
- 3 tenen knoflook geperst
- 5 el massa de pimentão
- 6 el olijfolie
- zwarte peper en zout uit de molen
- 1 hele boerderijkip bio
- 1 blikje witbier à 330 ml
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C of stook de bbq op.
- Maal het venkelzaad en korianderzaad fijn in de vijzel en maak met massa de pimentão, knoflook en olijfolie een pasta. Breng alles op smaak met peper en wrijf de hele kip met de pasta in, houd ongeveer een kwart achter voor straks.
- Open het blikje bier met een blikopener, zodat de opening groot is. Neem een paar slokken uit het blikje zodat hij nog tot tweederde is gevuld. Steek het hele blik met de open kant naar boven zo in de kont van de kip.
- Probeer even op het aanrecht of de kip blijft staan, straks boven een hete grill is dat lastiger.
- Zet de kip in een braadslee in de oven of op het rek van de bbq als de kolen goed smeulen en er een aslaagje over te zien is.
- Doe de deksel van de bbq dicht. Als het goed is, is de kip na ongeveer een uur, of een kwartier later, gaar en goudbruin.
- Haal de kip van het blik af, smeer de achtergehouden marinade over de kip en serveer met groene sla en misschien wel een lekkere zomerse tabouleh erbij.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!