citroen-meringuemousse

citroen-meringuemousse

aantal 8 | nagerecht | kerst, zomer | frans |
Mmm… Wat is deze mousse lekker luchtig! De perfecte combinatie met een vleugje friszure citroen. Wanneer je geen crème-brûléebrander hebt, kun je het eiwit ook goudbruin branden onder de hete ovengrill. Blijf er wel bij, het gaat snel!
Dit is ook een heel goed idee: meringue-semifreddo.
Kooktijd20 minutes
Wachten4 hours
Totale tijd4 hours 20 minutes

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 biocitroenen, schil van 2 geraspt, sap geperst
  • 200 g volle boerenyoghurt
  • 75 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • 3 eiwitten
  • 75 g poedersuiker
  • ook nodig: crème-brûléebrander

Instructies

  • Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Meet intussen 150 ml citroensap af. Meng de yoghurt met de citroenrasp. Breng het citroensap met 50 g suiker in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 min. afkoelen.
  • Klop met de mixer de slagroom met de rest van de suiker stijf. Meng het citroensap met de yoghurt. Spatel de slagroom luchtig erdoor. Schenk in een schaal (inh. 1 l). Zet de mousse minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de mousse uit de koelkast. Klop met de keukenmachine of mixer in een schone vetvrije kom de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop het eiwit helemaal stijf en glanzend.
  • Schep het eiwit op de mousse en brand goudbruin met de crème-brûléebrander.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!