aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
midden-oosters |
Deze knoflookkip is een heerlijke afwisseling op gewone kip. Met een knapperige korst en een zachte binnenkant. Bij ons loopt het water al in de mond! Geen barbecue? Uit de oven is de knoflookkip nét zo lekker.
Ingrediënten
- 1 hele kip à 1,5 kg
- 4 tenen knoflook geperst
- 2 citroenen sap + halve citroenen voor erbij
- 4 el olijfolie
- 500 g courgettte in dunne plakjes geschaafd
- 2 courgettes kleine, in dunne noedels geschaafd
- ½ chinese kool klein, in dunne reepjes geschaafd
- ½ bosje munt blaadjes afgeplukt en fijngesneden
- ½ tl mosterd grof
- 2 tl dadelstroop
- voor erbij: sambal oelek
- ook nodig: wildschaar of grote keukenschaar
- 2 spiesen lang, metaal
Instructies
- Vlinder de kip. Leg hiervoor de kip met de borst naar beneden. Knip met een wildschaar (of snijd met een scherp koksmes)de rugwervel uit de kip. Deze wordt niet gebruikt. Draai de kip nu om en druk hem plat. Snijd doormidden zodat elk deel een poot en een vleugel heeft.
- Leg in een schaal en wrijf in met de knoflook, de helft van het citroensap en 1 el olie. Laat 20 min. intrekken en op kamertemperatuur komen. Maak de barbecue aan of verwarm de ovengrill tot matig heet. Steek de kipstukken aan spiesen en bestrooi met zout en peper.
- Leg de stukken kip met het vel omlaag op de barbecue. Gril ze in ± 20 min. met deksel erop gaar, waarbij je ze halverwege keert.
- Laat een paar min. rusten. Schep intussen in een kom de courgetteplakjes + noedels om met de kool en munt. Klop in een kom de mosterd, de dadelstroop, de rest van het citroensap en 3 el olie met wat zout en peper tot een vinaigrette. Serveer de kip met de halve citroenen, de koolsla en de sambal.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!