Zeefruitsalade met thaise dressing

Zeefruitsalade met thaise dressing

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | thais |
Als visliefhebber wil je het soms zo: niet één vis, maar een kom vol heerlijk zeefruit. Garnalen, sint-jakobsschelp én pijlinktvis, deze zeefruitsalade zit er vol mee.
Kooktijd35 minutes
Marineren1 hour
Totale tijd1 hour 35 minutes

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 2 chilipepers zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 stengel citroengras sereh, alleen het wit, heel fijn gesneden
  • 4 tl gemberwortel fijngeraspt
  • 500 g pijlinktvis schoongemaakt, kruiselings ingekerfd, in driehoekjes*
  • 300 g garnalen groot, rauw, gepeld maar staart eraan gelaten
  • 100 ml kokosmelk light
  • ½ tl basterdsuiker bruin
  • limoensap naar smaak
  • 2 bosjes groene asperges onderkantjes eraf
  • 12 sint-jakobsschelpen zonder kuit
  • 15 g korianderblaadjes
  • 15 g muntblaadjes
  • 200 g meerkleurige tomaatjes gehalveerd
  • bosje waterkers zonder dikke steeltjes
  • ook nodig: grote grillpan of 2 kleine busje oliespray of extra olie om de schaaldieren mee te bestrijken

Instructies

  • Klop 3 tl van de olie met de helft van de chilipepers, de helft van het citroengras en de helft van de gember door elkaar in een ondiepe kom van glas of aardewerk. Schep hierin de inktvis en garnalen om en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de rest van de chilipepers, citroengras en gember tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en laat iets inkoken in 2-3 min. Voeg de bruine suiker en het limoensap naar smaak toe. Laat de dressing afkoelen.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Spray de asperges en sint-jakobsschelpen licht in met olie of bestrijk ze dun met olie. Gril de asperges in 1-2 min. per kant beetgaar. Gril de pijlinktvis, garnalen en sint-jakobsschelpen in 1-2 min. per kant gaar. Schep op een bord.
  • Schep in een schaal de asperges, kruiden, tomaatjes en waterkers door elkaar. Verdeel de zeevruchten erover en besprenkel met de dressing.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Chrissy Freer. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Kerrie Ray. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!