aantal 4 |
hapje |
feestelijk |
midden-oosters |
Baklava is heerlijk en kipvleugeltjes ook! Probeer deze ‘baklava’- kipvleugeltjes gemarineerd met onder meer honing, knoflook en citroen. En dan een jasje erover van gerookte amandelen en pistachenoten. Mm…
Ingrediënten
- 3 el korianderzaad geroosterd
- 1 el komijnzaad geroosterd
- ¼ tl kaneel
- 3 el olijfolie
- 1 citroen bio, sap en rasp + citroenpartjes voor erbij
- 6 tenen knoflook gekneusd
- 125 ml honing
- 2,5 kg kipvleugeltjes zonder vleugelpunten, gehalveerd op het gewricht
- 110 g amandelen gerookt
- 110 g pistachenoten
- 40 g walnoten
- ook nodig: 2 grote bakplaten ingevet en bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Wrijf de specerijen fijn in de vijzel. Doe ze in een kom en meng met de olie, citroenrasp en het -sap, de knoflook en honing. Schep de kipvleugeltjes hiermee om. Spreid uit op de bakplaten en bak 30 min. Zet de oventemperatuur op 200°C en bak de kipvleugeltjes in nog ± 30 min. gaar en goudbruin.
- Hak de noten fijn in de keukenmachine. Strooi ze 10 min. voor het einde van de baktijd over de kipvleugeltjes.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!