‘baklava’-kipvleugeltjes

‘baklava’-kipvleugeltjes

aantal 4 | hapje | feestelijk | midden-oosters |
Baklava is heerlijk en kipvleugeltjes ook! Probeer deze ‘baklava’- kipvleugeltjes gemarineerd met onder meer honing, knoflook en citroen. En dan een jasje erover van gerookte amandelen en pistachenoten. Mm…
Kooktijd25 minutes
Oven1 hour
Totale tijd1 hour 25 minutes

Ingrediënten

  • 3 el korianderzaad geroosterd
  • 1 el komijnzaad geroosterd
  • ¼ tl kaneel
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen bio, sap en rasp + citroenpartjes voor erbij
  • 6 tenen knoflook gekneusd
  • 125 ml honing
  • 2,5 kg kipvleugeltjes zonder vleugelpunten, gehalveerd op het gewricht
  • 110 g amandelen gerookt
  • 110 g pistachenoten
  • 40 g walnoten
  • ook nodig: 2 grote bakplaten ingevet en bekleed met bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Wrijf de specerijen fijn in de vijzel. Doe ze in een kom en meng met de olie, citroenrasp en het -sap, de knoflook en honing. Schep de kipvleugeltjes hiermee om. Spreid uit op de bakplaten en bak 30 min. Zet de oventemperatuur op 200°C en bak de kipvleugeltjes in nog ± 30 min. gaar en goudbruin.
  • Hak de noten fijn in de keukenmachine. Strooi ze 10 min. voor het einde van de baktijd over de kipvleugeltjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!