aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Een goed gevulde kom met onder meer quinoa, olijfolie, amandelen, koftaballetjes, oertomaten en plakjes feta. Ook handig: alles zit in één kom, dus neem deze amandel-koftaballetjes met oertomatensalade gerust mee het zonnetje in.
Ingrediënten
- 200 g driekleurenquinoa
- 500 g lamsgehakt
- 1 teen knoflook geperst
- 2 tl garam masala geroosterd
- 120 g amandelen geroosterd, grof gehakt
- 3 el olijfolie
- 150 g olijven gemengd
- 400 g oertomaten kleingesneden
- 1 bosje munt blaadjes geplukt
- voor erbij: plakjes feta
sinaasappel-knoflookdressing
- 1 sinaasappel bio, rasp en sap
- snuf garam masala geroosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- 6 el olijfolie extra vergine
Instructies
-
Kook de quinoa in een pan met kokend water in ± 10 min. gaar. Giet af.
-
Maak in een kom het gehakt aan met de knoflook, garam masala, 1 tl zeezout en de helft van de amandelen. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Draai nu snel ± 40 balletjes van het gehaktmengsel en bak steeds een portie gaar in 6-8 min. gaar, terwijl je ze af en toe omschudt in de pan. Schep in een voorverwarmde kom en houd warm. Schud alle ingrediënten voor de dressing in een goed afgesloten potje door elkaar.
-
Schep de quinoa in kommen. Verdeel de olijven, tomaten en gehaktballetjes erover. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de munt en de resterende amandelen en serveer met de feta.
Voedingswaarde
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!