aantal 22 | zoet | pasen | |
Deze eenvoudige jasmijnkoekjes zijn zo klaar. Gemaakt met thee, heerlijk voor bij de thee.
Ingrediënten
- 2 el jasmijnthee
- 125 g boter zacht
- 110 g kristalsuiker fijn
- ½ ei losgeklopt
- 150 g tarwebloem gezeefd + wat extra
- 1 tl bakpoeder
- 22 amandelen blank
Instructies
- Maal de jasmijnthee met bloemetjes fijn in een vijzel. Klop de boter, suiker en jasmijnthee in 5 mijn. Met een mixer lichtgeel en romig. Voeg het ei toe en klop nog 1 min. Spatel bloem en bakpoeder erdoor. Vorm een bal, verdeel in tweeën en vorm op een met bloem bestoven werkvlak 2 rollen van 12 cm lang. Wikkel ze in elk in plastic folie en laat 1 uur in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd van de deegrolletjes plakjes van 1 cm dik en druk in het midden een amandel. Bak de koekjes in 8 min. Lichtbruin in de oven (Pas op, ze worden snel te donker), laat afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Voedingswaarde
delicious.thee past perfect bij deze jasmijnkoekjes!
Productie: Maake Koorman. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Recepten: Ellen van Mol. Styling: Desiree van Dijk
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!