vegetarisch
aantal 400 |
hapje |
weekend |
|
lactosevrij
Laat die hapjes maar doorkomen! Probeer deze spicy kikkererwten en edamame eens, met nét iets meer pit dan normaal. Tip: Laat ze na het roosteren even afkoelen en serveer ze dan direct.
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten à 400 g, afgespoeld en goed uitgelekt
- 400 g diepvries-edamamebonen* ontdooid, gepeld
- 2 tl kurkuma gemalen
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijn gemalen
- snufje cayennepeper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier. Dep de kikkererwten en edamame zo goed mogelijk droog met keukenpapier en doe ze in een grote kom. Druppel er wat olie over en schep om. Bestrooi met de kurkuma, het paprikapoeder, de komijn, cayennepeper en wat zout. Schep goed om en verdeel over de bakplaten.
- Rooster ze in ± 40 min. goudbruin en knapperig (verwissel de bakplaten halverwege). Laat de peulvruchten volledig afkoelen op de bakplaten.
Voedingswaarde
* Edamamebonen vind je steeds vaker vers verpakt en gepeld in het koelvak van de supermarkt. Dat scheelt heel wat pelwerk.
Recept: Michelle Southan en Tracy Rutherford. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Emma Braz. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!