aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
|
hoofdgerecht |
weekend |
|
Deze steak met paddenstoelenboter en uitjes is superlekker en tjokvol ‘gewone’ en toch erg gezonde ingrediënten. Bak de steak zoals jij ‘m lekker vindt en serveer met citroen en uitjes.
Ingrediënten
- 3 el eekhoorntjesbrood gedroogd, porcini, zeer fijn gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 3 el tijmblaadjes
- 100 g boter zacht
- 4 biefstukken à 150 g
- 1 bos dikke bosui over de lengte gehalveerd
- 2 citroenen gehalveerd
- om te bestrijken: olijfolie extra vergine
Instructies
-
Overgiet de gedroogde paddenstoelen in een kom met 3 el kokendheet water. Laat 5 min. intrekken. Meng de paddenstoelen met de knoflook, tijm en boter.
-
Bestrijk de biefstukken met de helft van de paddenstoelenboter. Verhit een grote koekenpan droog op hoog vuur tot hij dampt. Bak de biefstukken met twee tegelijk 1 min. aan de ene kant en dan 30 sec. aan de andere kant voor medium rare of langer naar wens. Schep op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten.
-
Veeg de pan schoon en zet weer op hoog vuur. Bestrijk de bosuitjes en halve citroenen met olijfolie en bak ze 2 min. per kant tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen.
-
Serveer de steaks met de uitjes en citroen. Geef de rest van de paddenstoelenboter erbij.
Voedingswaarde
Recept en tekst: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!